SOCCER FOR ALL: Обучение в Русе

На 29 април 2024 година, в Русе се проведе обучение за треньорите по проект „Soccer for all“. Ванина Миланова, координатор на проекта представи приоритетите, методиката и целите на тренировките по „Социален футбол“.

Председателя на Сдружение „Левски-Спорт за всички“, Люсиен Велчев сподели: „Футбола не е просто спорт, той е спойката между хората, които го обичат. С настоящият проект ние даваме възможност на всеки да съпреживее тази емоция, независимо от социалният статус, възрастта, пола, религията или етническата принадлежност. На терена на „социалният футбол“ всички сме равни. Много е важно, също така да включим и семействата на трениращите деца, за да им дадем възможност да станат част от живота на клуба, а не да бъдат просто придружаващи„.

Калоян Георгиев, президент на ФК „Русе“ потвърди, че: „Проекта „Soccer for all“ напълно отговаря на мисията и дейностите на нашият клуб и ще подкрепи и подпомогне дейността му“.

Футболен клуб „Русе“ е специализиран в развитието на детско-юношесткият спорт, в категории футбол, плажен футбол, волейбол и други плажни игри.

Сдружение „Левски-Спорт за всички“ и русенският клуб имат многогодишно сътрудничество в развитието, промотирането и насърчаването на „спорта за всички“ с инициативи, като „Купата на Кока-Кола“, „Спортни звездички“, „Малки великани“, първенства по плажен футбол и др., както и различни европейски проекти, като „DRAWS“ (за превенция употребата на допинг и добавки в спорта от младите хора), „SCORES“ (за двойната кариера на спортистите), „STAID“ (за предотвратяване на проявите на агресия в училище) и др. Двете организации формализираха тези отношения с подписването на меморандум през 2021 година.

Всички дейности по проект „Soccer for all“ са съфинансирани от Европейският съюз по програма Еразъм.

Официална страница на проект SOCCER FOR ALL

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!