DigiRoot: Стартираме платформа за цифрова трансформация за спортни клубове

Стартираме платформа за цифрова трансформация за спортни клубове DigiRoot

European Multisport Club Association, в партньорство с TSV Bayer 04 Leverkusen и подкрепена от консорциум от глобални лидери, включително GSIC, подкрепен от Microsoft, University of Cyprus, Olympiacos SFP, HASK Mladost и Сдружение „Левски-Спорт за всички“, обяви стартирането на новаторски проект под името „DigiRoot – Подготвяме спортните клубове за бъдещето“. Тази международна инициатива има за цел да разработи цялостна платформа, насочена към подпомагане на спортни клубове през процеса на цифрова трансформация, проект, финансиран от Европейската комисия.

Справяне с цифровите предизвикателства в спортните клубове

Изправени пред различни оперативни предизвикателства като времеви ограничения, ограничени ИТ познания, зависимост от доброволци и традиционни управленски практики, спортните клубове по целия свят се борят да бъдат в крак с дигиталната ера. Този проект признава критичната необходимост от дигитализация за облекчаване на административната тежест върху клубните офиси, подобряване на набирането и управлението на доброволци и улесняване на по-приобщаващ достъп до спортните клубове чрез технологични решения.

„Нуждата от дигитална трансформация в спортните клубове никога не е била по-остра“, каза ръководителят на проекта Малте Калсбах. „С намаляването на членството в спортните клубове на фона на различни кризи е ясно, че традиционният клубен модел е под екзистенциална заплаха. Нашата цел е да дадем възможност на тези клубове, като им позволим да процъфтяват в днешния дигитален пейзаж без тежестта на прекомерните разходи или необходимостта от специализирана ИТ експертиза.“

Изчерпателна цифрова платформа за всички спортни клубове

Предложената платформа ще служи като безплатен, лесно достъпен ресурс за спортни клубове, които искат да се ориентират в сложността на дигиталната трансформация. Той ще предостави функция за цифрова проверка, за да помогне на клубовете да оценят текущото си състояние и да идентифицират области за подобрение, ще демонстрира успешни случаи на използване на цифрова интеграция, ще представи полезни цифрови инструменти, ще предложи ръководства за внедряване стъпка по стъпка и ще предостави образователни материали по подходящи теми като управление на промените.

Как да участвате?

Присъединяването към тази пионерска инициатива е лесно. Спортни клубове, администратори и доброволци, нетърпеливи да се впуснат в своето пътуване за дигитална трансформация, са поканени на:

Посетете официалния уебсайт на проекта на digiroot-project.eu

Абонирайте се за уебсайта, за да получавате най-новите актуализации, ресурси и достъп до инструментите за цифрова трансформация.

Попълнете анкетата, за да идентифицирате най-належащите проблеми около дигитализацията в спортните клубове.

Като се абонират, участниците ще получат достъп от първа ръка до богатство от информация и възможността да бъдат част от поддържаща мрежа от клубове, подложени на дигитална трансформация.

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!