STAY: 25 треньори взеха участие във фокус група в 166 СУ „Васил Левски“

Днес,

27 март 2024 година, в 166 спортно училище „Васил Левски“, София се проведе фокус група за минимизиране ефекта от отпадането на подрастващите от спортните клубове.

Работната среща, беше организирана от Сдружение „Левски-Спорт за всички“, като част от проект STAY! Decreasing teenage dropout in sport, съфинансиран от Европейският съюз. Участие взеха 25 треньори и спортни специалисти от клубовете „Левски“, както и преподаватели по теория на спорта. Модератори на срещата бяха Люсиен Велчев – председател на Сдружение „Левски-Спорт за всички“ и Ванина Миланова – Президент на асамблеята на EMCA – European Multiclub Sport Association – European Multiclub Sport Association и секретар на сдружението. Всички участници в срещата получиха сертификати за своя принос.

STAY! Decreasing teenage dropout in sport

30 месечен проект за предотвратяването отпадането на младите спортисти от спорта.

Основна цел на проекта е да се предоставят на клубовете и треньорите инструменти за това как да се съсредоточат и да се справят с отпадането на тийнейджъри в клубовете, за да насърчат оставането , както и да повлияят на местните политици да признаят проблема и да се започне работа върху намирането на решения.

7 партньори: 

  1. HASK Mladost (Хърватия) – лидер;
  2. Сдружение „Левски-Спорт за всички“ (България);
  3. BAYER 04 LEVERKUSEN (Германия);
  4. ZVEZA DRUSTEV ZA SPORTNO REKREACIJO IN SPORTNO VZGOJO (Словения);
  5. European Multisport Club Association (Белгия);
  6. Fondazione S.S. Lazio 1900 – ONLUS (Италия);
  7. UNIVERSITA DEGLI STUDI DI CASSINO E DEL LAZIO MERIDIONAL (Италия).
error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!