На  30 септември 2023 година, Пирея Гърция, се проведе Международната конференция на тема „Мултиспортове и общини“, организирана от Европейската Асоциация на Многоспортовите Клубове (EMCA) по повод 10-тата годишнина на организацията.

Томаш Франковски (член на Европейския парламент) и Ив Льо Лостек (ръководител на отдел на Европейската комисия) отправиха видео обръщения към членовете на EMCA и гостите на конференцията,  представители на местната власт и спортаната общественост. Основната реч беше изнесена от Масимилиано Монтонари от ICSS (Международен център за спортна сигурност). Имаше обмен на мнения по теми като достъпността и включването в спортната инфраструктура, сътрудничеството с местната власт за създаване на по-добри спортни съоръжения, както и насърчаване на участието в спортни дейности.

Сдружение „Левски-Спорт за всички“ беше представено от председателят, господин Люсиен Велчев и Ванина Миланова,  Генерален секретар сдружението и президент на асамблеята на EMCA.

На конференцията, проведена в зала „Мелина Меркури“ на Стадиона на „Мира и приятелството“, присъства и широката общественост, която всъщност направи конференцията още по-интерактивна, като участваше със своите въпроси.

В първата част на конференцията имаше презентации и обмен на мнения по темата какво означава многоспортовите организации и инфраструктури за местните власти и как двете страни могат да си помогнат.

Втората част засягаше развитието на зелени и приобщаващи спортни съоръжения. И накрая, третата и последна част от конференцията се занимаваше с темата, свързана с разликата, която мултиспортът може да направи за всеки индивид.

Специални благодарности се изказват на всички лектори и модератори, а именно: Диого ГУЯ, Адриана ЗАРАКЕЛИ, Паоло БЕРТАЧИНИ, Мартийн ЛОРЕН де ЙОНГ, Кристина ЦИЛИГКИРИ, Вула КОЗОМПОЛИ, Балинт МАТЕ, Ставрула АНТОНАКУ, Димитрис НАКОС, Габриела БАСЧЕЛИ, Малте КАЛСБАХ, Жорди ЕСКРИБА, Денис ЛАФУ, Алберто БИЧИ и Боян МИЯТОВИЧ.

Чуха се интересни мнения както от народни представители и зрители, така и от представители, които го гледат онлайн.

По времена на конференцията почетно място на трибуната беше отделено за активни Еразъм проекти, финансирани от Европейската комисия, на членове на EMCA. Сред представените проекти бяха и два от координираните от Сдружение „Левски-Спорт за всички“: 

Както и един, в който организацията е партньор: 2022-2024 – SONAR (STOP CHILDREN AND YOUTH INJURIES WITH A PARTICULAR FOCUS ON FEMALE ATHLETES)

Пълният текст на конференцията можете да видите онлайн тук. https://fb.watch/nqDt8rcjU2/

https://www.multisportclubs.eu/index.php/news/75-general-assembly-and-international-conference-gallery

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!