WALRUS: „Левски-Спорт за всички“ и „Спортинг“ обсъждат бъдещето на водната топка в своите клубове

В Лисабон, се проведе работна среща между Сдружение „Левски-Спорт за всички“ и „Спортинг клуб де Португал“, на която ръководствата на двете организации обсъдиха бъдещето на водната топка в своите клубове.

През тази година двете организации съвместно с „Лацио“ са обединили усилия да популяризират спорта водна топка сред подрастващите. Всеки един от партньорите организира по 32 безплатни тренировки за деца на възраст 8-12 години по проект WALRUS, съфинансиран от Европейската комисия.

Участие в срещата взеха João Monge da Silva, директор масов спорт „Спортинг клуб де Португал“ и Люсиен Велчев, председател и Ванина Миланова, секретар на Сдружение „Левски-Спорт за всички“ .

Люсиен Велчев, сподели, че ръководството за начално обучение по водна топка с акцент здравословен начин на живот е готово и преведено на български и английски език.

João Monge da Silva, предложи екипът диетолози на „Спортинг“ да разработят и допълнителни теми, които биха могли да бъдат използвани в различните обучения.

Началното обучение по водна топка – WALRUS, стартира в София и Рим още през месец март, а в Лисабон то ще се проведе през летните месеци, когато децата разполагат с повече свободно време.

В краят на работният ден партньорите присъстваха на футболният мач между „Спортинг“ и „Санта Клара“ Азорски острови.

Официална фейсбук страница: WALRUS_eu | Facebook

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!