Таекуон-до: 3-то място за Таекуон-До клуб „Левски“ на III Републиканския турнир по Куадратлон, Враца

На 29 и 30 октомври 2022 година трениращите от Таекуон-До клуб „Левски“ взеха участие в III Републикански турнир по Куадратлон Таекуон-До за Купа Враца в гр. Враца.

Турнирът беше организиран от Куадратлон клуб „Джумок“ и Централен полицейски Таекуон-До клуб. В него участваха 150 състезатели от цяла България. Таекуон-До клуб „Левски“ представиха 31 състезатели от 3 зали, водени от техния треньор Явор Тасев.

Официални гости на събитието бяха г-н Калин Каменов – кмет на община Враца, г-н Венцислав Игнатов – председател на УС на Централен полицейски Таекуон-До клуб и на Българска асоциация по Таекуон-До и г-н Явор Тасев – председател на УС на Таекуон-До клуб „Левски“ и генерален секретар на Европейската федерация по Таекуон-До. В първия състезателен ден се проведоха индивидуалните дисциплини – спаринг и специална техника, а във втория ден – туль и силов тест.

Представителите на клуба показаха силен отборен дух и желание за победа.

Приз за най-добър състезател във възрастовата група успяха да завоюват двама от състезателите на ТК „Левски“ – Християн Христов (8-9 години) с 28 точки и Йоана Предьова (14-17 години) с 37 точки.

В крайното комплексно класиране, сред 16 зали, отборът на ТК „Левски“ се качи на трето място на почетната стълбичка.

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!