Обучение на партньорите по проект  SONAR, съфинансиран по програма Erasmus+Sport се проведе в Сант Кугат делла Вале, Испания, на 20 и 21 октомври 2022.

Домакин на събитието беше SanCugatCreix.

Сдружение SanCugatCreix, обединява 6 спортни клуба, 3000 спортисти, 330 треньори и клубни служители, 12 000 членове на семейството. 

По време на срещата бяха начертани практически параметри за изпълнение на дейностите свързани с проучване на средата. Партньорите в 2 работни сесии представиха добри практики, които могат да бъдат приложени. Водещите на обучението от амстердамският университет VUMC, препоръчаха използването на два основни инструменти фокус групи с треньори и въпросници за спортисти, родители и треньори. Двете сесии, проведени в Sant Cugat, се фокусираха върху определянето на сесиите на фокус групите, които ще се провеждат с треньорите на участващите клубове и съгласуването и превода на въпросниците и интервютата с треньори, спортисти и родители на местен език.

Първата работна сесия се проведе в High Performance Center (CAR) в Sant Cugat. с фокус върху определянето на това какви ще бъдат работните сесии с треньорите (фокус групи). Те следва да се използват за идентифициране на пречките, водещите, личните убеждения, неравенството между половете и нуждите на местните треньори по отношение на целите на програмата Sonar. През деня Франческ Карол, съветник по спорта на Общинския съвет, приветства участниците, а CAR на Sant Cugat ни предложи обиколка с екскурзовод на великолепните си съоръжения.

Във втората сесия, която се проведе на 21 октомври в хотел Sant Cugat, бяха разработени въпросници и интервюта за спортисти и семейства, които трябва да послужат за идентифициране на възприятия, нагласи и вярвания за предотвратяване на наранявания и най-подходящите комуникационни канали на младите спортисти и техните родители.

Сдружение „Левски-Спорт за всички“ беше представено от председателят Люсиен Велчев и Ванина Миланова, координатор на проекта.

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!