DRAWS: „Левски – Спорт за всички“ участва в конференция за предотвратяване на употребата на допинг сред младежите в Атина

Сдружение „Левски – Спорт за всички“ взе участие в Първата конференция за предотвратяване на употребата на допинг сред младежите „Предразполагащи фактори към допинг в младостта: Оценка на риска“, организирана от International Olympic Truce Centre, в Атина.

Модератори и лектори от Гърция, Италия, Сърбия, Северна Македония, Израел и др. споделиха своят опит и средства в превенцията на подрастващите.

Партньорите от проект „DRAWS – Doping Raising Awareness among youths in Sport recreational environments“ (#DrawToPlayClean), от своя страна представиха напредъка в изследванията и работната версия на комикса, който има за цел да информира младежите за риска от употребата на PAES (Веществата за подобряване на физическото състояние и външният вид). Специален гост на конференцията беше и Миле Самарджич, от Сръбската федерация по водна топка, и член на управителният съвет на „Цървена звезда“ (партньор на „Левски – Спорт за всички“).

Конференцията беше предшествана от двудневна работна среща по проекта за анализ на резултатите от: проучването сред повече от 500 младежи; обучението на подрастващите; информационните семинарии и разработването на комикса.

Люсиен Велчев (председател) и Ванина Миланова (Генерален секретар) представляваха „Левски – Спорт за всички“ в двете събития. Дните в Атнина, предоставиха възможност и за допълнителни дискусии за бъдещи партньорства и обсъждане на административни въпроси на Европейската асоциация на многоспортовите клубове, с Боян Миятович и Инеска Якопанец от Хашк Младост

 

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!