APPLE: Баскетболът на „Левски“ се включи в обучението за здравословен начин на живот

Девойките на Баскетболен клуб „Левски“ се включиха в обучението за здравословният начин на живот, по програма „APPLE“. Програмата включва модули за здравословно хранене, психическо здраве, здравословна физическа активност и спорт и т.н.

Основни мотиватори на младите спортисти са директора на Баскетболен клуб „Левски“, Едуард Вълчев и председателят на сдружение „Левски-Спорт за всички“ Люсиен Велчев, подкрепени от Ванина Миланова, координатор на програмата за България, генерален секретар на Сдружението и президент на Асамблеята на Европейска асоциация на многоспортовите клубове, Тони Михайлова, член на управителният съвет на „Левски-Спорт за всички“ и Калина Полянкова треньор на момичетата. 

Програмата е част от проект APPLE – “Approaching to a Sport&Health Lifestyle”, съфинансиран от програма Еразъм+ Спорт на Европейската комисия, разработен от италианският S.S. Lazio Atletica Leggera в партньорство със сдружение “ЛЕВСКИ – Спорт за всички”, “Цървена звезда” /Сърбия/, European Platform for Sport Innovation /Белгия/, “Aalborg” /Дания/, “HAŠK Mladost” /Хърватия/, Polisportiva Pontevecchio /Италия/, Feyenoord Rotterdam /Холандия/, Olympiacos SFP /Гърция/.

Официална страница на проект „APPLE“ <тук>

Учебни материали „Библиотека – Левски-Спорт за всички“, категория „Здравословен начин на живот“ <тук>

Видео клипове от проект „APPLE“ <тук>

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!