Multisport academy: „Левски- Спорт за всички“ представи участието си по програма „Мобилност“

Днес, в пресклуб „България“ се проведе пресконференция организирана от сдружение „Левски – Спорт за всички“,  във връзка участието ни в пилотното издание на програма „Мобилност“ съфинансирана от Европейският парламент, в периода 2019 – 2020 година.

Дейностите бяха представени от Люсиен Велчев, председател на клуба и Ванина Миланова, президент на Европейската асоциация на многоспортовите клубове и координатор на проекта.

Проектът „Multisport Academy” е разработен от италианският клуб „Лацио“ и организиран в партньорство с „Олимпиакос“ (Гърция), Цървена Звезда (Сърбия) и „Левски – Спорт за всички“. Треньори и мениджъри от четирите организации посетиха своите партньори. От българска участие взеха известни треньори като Ина Ананиева (художествена гимнастика), Стефан Тошев (борба), Едуард Вълчев (баскетбол), Светослав Миленков (борба),  спортни мениджъри Люсиен Велчев (председател на „Левски Спорт за всички“), Нина Иванова (директор на 166 Спортно училище), Георги Савов (Спортна асоциация на МВР), Васил Тончев (президент на клуба по шахмат „Левски“)  и Ванина Миланова (Президент на Европейската асоциация на многоспортовите клубове – ЕМКА) и др.

Домакините от четирите гранда споделиха полезни и интересни практики от управлението на спорта, тренировъчният процес, образованието в спорта и спортната медицина.

В Италия делегациите имаха възможност да посетят и присъстват на Европейското първенство по футбол за незрящи, високо технологичният Медицински център на италианският олимпийски комитет, Foro Italico (Университета за спортно и физическо образование), Италиански олимпийски комитет, Централата на „Лацио“  и т.н.

В Сърбия гостите бяха посрещнати в общината на Белград от заместник кмета по спорта и посетиха спортните съоръжение и музеят на „Цървена звезда“, както и „Фабриката за здраве“ национален медицински спортен център, където делегациите взеха участие в подробен обход и лекция за методите за подготовка и рехабилитация на елитните спортисти, като Новак Джокович (състезател на „Цървена Звезда“).

Третият обмен се проведе в Атина. Домакините от Олимпиакос бяха подготвили богата програма за участниците включваща две спортни събития: среща от Европейска шампионска лига по водна топка между Олимпиакос и Барцелонета и среща от Евро лигата по баскетбол между Олимпиакос – Вилербан, посещение на Олимпийският стадион, спортните съоръжения на Олимпиакос и др.

Посещението в България бе отлагано двукратно през Април и Ноември поради ограниченията за пътуване предизвикани от епидемията от COVID-19 в света. „ЛЕВСКИ-Спорт за всички“ бе подготвил среща с Министерство на младежта и спорта, посещение на клубните и национални спортни съоръжения, срещи и посещение на 166 Спортно училище „Васил Левски“ , както и закриваща конференция на проекта.

В края на проекта  партньорите ще представят наръчник за организиране на мобилност на треньори и мениджъри.

error

Абонирайте се за да получавате актуалните новини за Сдружение "Левски-Спорт за всички" навреме!